C.B SUECA 67 - C.B. LLÍRIA 68 (Ascens lliga EBA)

El passat diumenge, dia 30 d'abril, es jugà al nou pavelló "Les oliveretes", el primer partit de la lliga d'ascens a la categoria EBA, entre el C.B.Sueca i el C.B.Llíria. Més de 250 espectadors de les dues ciutats omplien la pista de Sebastià Diego en un encontre emocionant, disputat i que a la fi es decantà pels visitants, però que haguera pogut guanyar qualsevol dels dos equips que intentaren imposar cadascú el seu estil de joc al llarg del partit.
El primer quart començà amb una forta pressió dels visitants i amb una de les seus qualitats, el llançament triple, que els ha permés guanyar els darrers 15 partits i amb anotacions altes; minut 3: 1-8; els suecans intentaven eixir de la pressió i aprofitar la major alçada del seus jugadors (a pesar de les baixes de Gedas i Vaidas), per dominar el joc interior; minut 4: 6-10, però un nou triple del Llíria deixava clar que el Llíria volia trencar prompte el partit; però eixa agressivitat es convertí prompte en personals (bonus) i els suecans aprofitaren -sobretot Roberto- per empatar el partit, amb un triple de Raül i una cistella de Sime, i arribar al descans amb 19-19.
Al segon quart el suecans intentaren frenat el joc exterior dels visitants, però les errades en atac, amb cistelles fàcils sota els taulers, permetien que el Llíria aconseguira un nou avantatge: 21-27 (m.5). La reacció dels de Matoses no es féu esperar, i el mateix Raül aconseguia 7 punts consecutius (amb un altre triple) i empatar el partit a 31 al minut 8. La igualtat es mantenia fins l'últim minut: 35-35, però dues pèrdues de baló foren castigades per dos triples visitants, i s'arribava al descans amb un preocupant 35-41.
A l'inici del tercer quart es pagà l'esforç, físic i mental de la primera i semblava que el Llíria s'allunyava en el marcador, minut 2: 37-47. A partir del minut 3 els pivots suecans, Roberto i Alberto demostraren la seua qualitat i eren imparables sota els taulers: m.7 46-47 (amb 9 punts consecutius dels 2). La forta pressió dels visitants i les errades en els dos últims minuts no permeteren capgirar el marcador: 46-51.
L'últim quart fou el millor dels suecans que es referen de la forta eixida dels edetans, m.2: 48-55, i gràcies a l'incansable base Marc, que jugà els 40 minuts, s'aconseguia, al minut 5, un avantatge d'un punt: 56-55 (amb un parcial de 8-0), i de tres punts, al minut 6: 61-58. Però aparegueren els nervis i precipitacions, la qual cosa fou aprofitada pels visitants per no fallar en els moments complicats i tornar el parcial en 3 minuts: 1-8: 62-66. S'entrava al darrer minut amb un 62-67 i un triple de Javi tornava les esperances als suecans: 65-67, a falta de 7 segons el marcador era de 67-68, amb cistella de Roberto i pèrdua del baló dels visitants, i no pogué ser, una entrada de Marc, que fallà el llançament, no fou castigada en personal i acabà un gran partit amb el resultat definitiu de 67-68.
Jugaren: Marc (14), Adrià, Ximo (3), Raül (18), Roberto (18), Alberto (7), Sime (4), Javi (3), Miguel, Philiphe i Toni.