C.B. SUECA PINTULAC 70 - C.N.B. XÀTIVA 69

El C.B. Sueca Pntulac finalitzà la temporada amb una nova victòria davant el segon classificat, el C.N.B. Xàtiva, la qual cosa li permet acabar en la sisena posició, empatat amb el Manises, de la primera autonòmica. La temporada per als suecans ha estat molt irregular, amb una primera fase excel·lent, amb una bona dinàmica de joc, sobretot defensiu (3a millor de la lliga) que li permetia aconseguir victòries i ocupar posicions d'ascens. Després vingueren les lesions, la falta de confiança i les derrotes. A l'última fase de la lliga, amb el reforç dels jugadors de l'equip júnior autonòmic, el C.B. Sueca ha recuperat el bon joc i les victòries. El partit davant el Xàtiva fou molt emocionant i disputat, a més de la rivalitat esportiva entre els dos equips que volien acabar la lliga amb una bona imatge i amb un triomf. El primer quart començà amb un domini clar dels visitants, superiors en el joc interior i encertats en atac: m4-0-8. Els suecans eren incapaços de reaccionar davant la defensa zonal del Xàtiva i l'avantatge es mantingué fins el minut 8: 6-14. En els dos últims minuts el júnior Jose i Erik, amb un triple, aconseguien igualar el marcador: 14-16. El segon quart començà com el primer: 14-21 (m3), i fou altra vegada Jose Boix qui amb el seus llançaments de 2 i de 3 permetia que els visitants no trencaren el partit. m8: 21-23. En els últims minuts el capità Voro Boixa aconseguia 4 punts decisius que deixava el marcador amb un 25-27. La segona part fou molt intensa, amb els dos equips molt encertats en atac i amb més agressivitat. Al tercer quart, el base Mariano agafà el relleu anotador dels germans Boix, m3: 28-29, i començà la remuntada dels suecans, amb triples de Jose i Erik, i les cistelles sota tauler de Toni Bolufer: 45-43 (m.9). Però un parcial de 0-5 per als visitants deixava el marcador amb un 45-48. Al darrer quart els de Xàtiva augmentaren el seu avantatge amb un bàsquet control i amb un gran encert en els seus llançaments: m2: 45-53.. Les cistelles d'Erik i Jose permetien mantenir als suecans en el partit: 52-55 m5, 54-59 (m7). Amb l'entrada del júnior Mihail i el veterà Vaidas aportaren més intensitat defensiva i encert en atac. A falta de dos minuts el resultat era de 61-66. Amb 2 triples consecutius de Jose el marcador era de 67-68, a falta d'un minut. Els últims 60 segons foren molt emocionants. Els visitants fallaven un llançament lliure (tenien un percentatge del 100 a la segona part) i Mihail aconseguia empatar en el contraatac següent: 69-69. Els visitants no aconseguiren anotar gràcies a la bona defensa suecana i els de Xàtiva feren ràpidament una falta personal a falta de 14 segons. El capità Voro anotava un dels llançaments i deixava el marcador en 70-69. El partit finalitzà amb aquest resultat després de fallar l'últim llançament un dels jugadors visitants. Jugaren: Jose (21), Voro (9), Toni (6), Vaidas (14), Mariano (5), Mihail (5), Erik (9), Philipe i Andreu.